Durant aquest segon trimestre, els alumnes de 4t d’Oficis han fabricat 14 caixes niu per a mallerengues.
Avui hem sortit cap al Pla dels Socs amb els nostres companys de l’optativa “Hort” a penjar les caixes pel camí i visitar la llera del Ter després del temporal Glòria. També en penjarem als arbres de l’institut, on aparquem les bicicletes.

Amb aquestes caixes niu afavorim la cria d’espècies de pàrids com la mallerenga carbonera (Parus major), la mallerenga blava (Cyanistes caeruleus), la mallerenga emplomallada (Lophophanes crystatus) o altres espècies d’ocells com el cargolet (Troglodites troglodites), el pardal comú (Passer domesticus) i el pardal xarrec (Passer montanus).
La natura recompensa. Així afavorint la cria d’aquestes espècies controlem la població d’altres que poden esdevenir plaga i ser perjudicials per a l’ésser humà, com la processionària del pi, els mosquits, etc.
A més, al cap d’uns dies tornarem a observar les caixes niu i amb els permisos adients, anellarem els polls i potser algun adult de les caixes niu ocupades. L’anellament d’ocells és una tècnica utilitzada en l’estudi dels ocells salvatges, afegint una petita etiqueta de metall o plàstic, amb un codi numèric, a les seves potes o ales. D’aquesta manera diversos aspectes de la vida dels ocells poden ser estudiats gràcies a la possibilitat de retrobar el mateix individu anellat. Alguns d’aquests aspectes poden ser: migració, longevitat, mortalitat, estudis de població, territorialitat, comportament alimentari, i altres aspectes que són estudiats pels ornitòlegs.
