Primer FP Challenge online de les comarques gironines

Aquest dimarts, 23 de març, s’ha celebrat la primera edició online de l’FP Challenge a les comarques gironines, un campus d’innovació i emprenedoria que ha comptat amb la participació de l’Escola d’Hostaleria i Turisme, l’Institut Montilivi, l’Institut Narcís Xifra, l’Institut de Sant Feliu de Guíxols i l’Institut Vallvera.

L’objectiu de la jornada ha estat resoldre un repte plantejat en l’àmbit del medi ambient, utilitzant la metodologia Design Thinking, amb el suport de la Fundació Junior Achievement. L’alumnat s’ha organitzat en dotze equips pluridisciplinars, amb equips integrats per estudiants dels diferents centres participants.

Els primers premis ha correspost a Cycle2ride, un projecte innovador, que té com a objectiu la creació d’energia elèctrica a través de bicicletes d’ús gratuït, que alhora promourien un transport sostenible. El segon premi ha recaigut en Biomed, un projecte de cooperativa que té com a objectiu la promoció del reciclatge intel·ligent a través d’incentius per als usuaris. I en tercer lloc s’hi ha situat Mundo Verde, una proposta de negoci basada en l’aprofitament dels residus orgànics domèstics, utilitzant compostadors i amb la venda del producte resultant.

Aquesta activitat s’ha desenvolupat en modalitat online, d’acord amb les limitacions que imposa la situació actual, i forma part de les iniciatives impulsades la xarxa EmprènFP, de la Direcció General de Formació Professional del departament d’Educació de la Generalitat.

Web de l’esdeveniment:

https://sites.google.com/xtec.cat/challengefp-comarquesgirona/home?authuser=2