PERILL! Salvats per la Tecnologia

El divendres 15 de febrer tecnòlegs de 4t d’ESO i científics i tecnòlegs de batxillerat van visitar el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa. 
A principi del segle XX a la nau industrial, d’onze mil metres quadrats, tenia lloc el procés de transformació de la llana, des de la preparació de la fibra fins al producte acabat, passant per la filatura, el tissatge, els tints i els acabats

En l’actualitat aquest edifici modernista, de l’arquitecte Lluís Muncunill, és la seu dels museus de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i allotja vàries exposicions entre elles “la fàbrica tèxtil”.
L’alumnat va iniciar la visita a la carbonera, les calderes i la xemeneia. També van observar la màquina de vapor i tot el sistema de transmissió cap a les màquines a través dels embarrats.

Tot seguit van fer una visita guiada a l’exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia” que mostra com la tecnologia pot ajuda en la prevenció de riscos, accidents i desastres.
Finalment van accedir a la terrassa del restaurant per observar la impressionant teulada de voltes en forma de dents de serra de l’antiga nau industrial. Una interessant manera d’aprofitar al màxim la llum solar dins la fàbrica.

Amb el Vapor Aymerich varen descobrir part del nostre patrimoni industrial.