Jornades tècniques dels Cicles formatius de l’Institut Vallvera

Els passats dies 14 i 15 de març van tenir lloc les jornades tècniques de cicles formatius del centre. 

En el cas de la Família d’administratiu, l’alumnat del CFGS d’Administració i finances va realitzar diferents tallers: Mindfulness (amb l’objectiu d’ajudar-los a augmentar la capacitat de concentració i millorar la gestió de l’estrès); Sikkhona (una eina pensada i desenvolupada per crear experiències de comunicació i relació en els diferents espais educatius). L’alumnat del CFGM de Gestió administrativa va realitzar una visita a l’agència tributària; una xerrada sobre cooperativisme i diferents dinàmiques sobre el procés de selecció de personal que va ser impartit pel personal de l’EMO de Salt. En el cas de l’alumnat del CFGM Gestió administrativa en l’àmbit sanitari, van assistir  a  una xerrada  d’una administrativa del Centre de Salut de Salt, i a una xerrada del Programa de Prevenció d’Accidents Game Over: No te la juguis! de l’Institut Guttmann.

En el cas de la Família de Serveis a la Comunitat: l’alumnat del CFGM d’Atenció a persones en situació de Dependència, va participar en  diferents tallers i xerrades: Teràpia assistida amb gossos, Institut Guttman, Gestió de la ràbia, Control físic, emocional i terapèutic, Taller de dol, Arteràpia, Zumba i pilates per a gent gran i Xerrada Ulleres de Sol.

L’alumnat del CFGS d’Educació Infantil va realitzar una sortida a la Maternitat d’Elna (França) i una visita al Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera.  

L’alumnat del CFGS d’Animació sociocultural  turística va participar en el 4rt ASCT-Working, on diferents professionals formats al Institut Vallvera, van compartir amb l’actual alumnat del cicle les seves inquietuds, dificultats, somnis, encerts dins de l’àmbit professional. En la segona part l’alumnat va compartir un taller basat en eines i recursos per aplicar amb infants, joves i la comunitat en general des d’una perspectiva de respecte a la natura, i d’educació amb perspectiva d’ecològica.

L’alumnat del CFGS Integració social va participar als talles: IMPAKTA (taller per potenciar les relacions interpersonals);  Programa IDEA (xerrada d’inclusió a la societat de persones amb diversitat funcional.); Girona empren, BIOPOLIS (oc de taula per treballar les habilitats per a la vida); El meu foc ( potenciar l’autoestima). El divendres tot l’alumnat de TIS DE L’IES VALLVERA, va participar en una taula rodona juntament amb treballadores del camp social i alumnat d’Integració Social de l’IES MONTILIVI. En la segona part de la jornada es van fer taules de debat per tal d’intercanviar experiències, inquietuds, resoldre dubtes… entre totes les assistents. 

Durant aquests dos dies, l’alumnat va tenir la oportunitat de conèixer diferents aspectes relacionats amb el perfil professional de cada Cicle formatiu que s’imparteix al centre: tallers, experiències d’ex-alumnes, dinàmiques, xerrades d’entitats, xerrades de diferents professionals. En aquestes ponències  impartides  per  diferents professionals, l’alumnat va poder realitzar un aprenentatge tant en l’àmbit personal i emocional com en l’àmbit professional. La valoració és molt positiva i molt enriquidora, ja que aquestes jornades ajuden a conèixer la realitat de les futures feines que desenvoluparan.