Felicitats!! dues alumnes del Vallvera de 1BAT de física van ser premiades en el concurs de fotografia de la Societat Catalana de Física.

Aquest curs 2018-2019 dues alumnes del Vallvera de 1BAT de física van ser premiades en el concurs de fotografia de la Societat Catalana de Física. Les seves fotos van ser escollides com a mes de setembre i novembre del calendari que edita  aquesta societat. Va ser molt divertit que tots els alumnes fessin fotos demostrant alguns principis de la física i que a més fossin artístiques, vam escollir les 4 millors i les vam presentar al concurs. Estem molt orgulloses de les guanyadores, la Victòria Flores i la Karen Noroes. Felicitats!!

EL MIRALL DELS ARBRES:

Autora: Victoria Flores

La llum emesa pels arbres es reflecteix sobre la bassa d’aigua entre les roques, d’aquesta manera podem apreciar el fenomen físic de la reflexió de la llum en l’aigua. Però clar, la imatge que veiem a través de la bassa depèn de l’angle en què mirem, si ens movem una mica, podrem veure només el cel.

DESCOMPONENT LA LLUM:

Autora: Karen Noroes

Fins i tot dins d’una classe podem trobar un fenomen físic quan la llum solar toca l’estoig platejat i es difracta a la paret. La llum blanca provinent del Sol, gràcies al patró del teixit platejat, pateix difracció i els diferents raigs de color apareixen, són els colors de l’arc de Sant Martí. Aquest procés físic descompon la llum en els seus components.