
Aquest divendres, alumnes dels itineraris humanístic i científic de 1r i 2n de Batxillerat han fet una sortida a la ciutat greco-romana d’Empúries.
Els alumnes de llatí i grec han pogut gaudir de la mà del Dr. Eusebi Ayensa d’un recorregut històric i literari per la ciutat grega i romana d’Empúries i el seu Museu, amb el recitat de textos relacionats amb aquest jaciment, ja siguin d’escriptors catalans com d’autors grecs i llatins en traducció catalana. El principal objectiu és el d’implicar més estretament l’alumnat en la seva visita a aquest jaciment emblemàtic de Catalunya i conscienciar-lo sobre la gran transcendència que Empúries ha tingut i té encara per a les lletres i la cultura catalanes i universals.
S’ha pogut combinar aquesta activitat, amb la titulada «Itinerari científic a les Dunes d’Empúries” adreçada preferentment a alumnes de l’itinerari científic.
El bocí de Costa Brava que ressegueix les dunes des de l’Escala fins al jaciment d’Empúries és d’incomparable bellesa i ens ha permès treballar alguns continguts del batxillerat científic: es va fer química a la platja, es va treballar geologia i paisatge a l’indret de Les Coves, es va descobrir un ecosistema singular amb plantes adaptades al medi dunar, com el rave de mar, el lliri de mar, la cua de conill,… o plantes que toleren molt bé la salinitat. Al final del recorregut, els alumnes van observar el bonic arc marí del Portitxol.
Els alumnes varen caminar i treballar, tot i el fred i el vent d’aquell dia, i pensen que abans de 80 anys les onades hauran trencat en Portitxol.
Què en penseu vosaltres?