Cures Auxiliars d’Infermeria, nou cicle a l’Institut Vallvera

A partir del curs vinent, 2023-24, l’Institut Vallvera de Salt acollirà un nou cicle formatiu, el de grau mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria (CAI), que s’afegeix a la seva àmplia oferta en formació professional en els àmbits Administratiu i de Serveis a la Comunitat.

El grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria (CAI) són estudis postobligatoris que capaciten per fer cures, controlar les condicions sanitàries de l’entorn i del material, i dur a terme tasques relacionades amb l’instrumental d’equips de salut bucodental. És un cicle amb una durada de 1.400 hores, distribuïdes en un sol curs acadèmic.

Durant aquest curs, l’alumnat aprendrà a desenvolupar tasques relacionades amb la les cures bàsiques del pacient, la seva higiene i la de l’entorn hospitalari, el suport psicològic, tècniques d’ajuda odontologicoestomatològica, primers auxilis, i operacions administratives en l’àmbit sanitari, entre d’altres. Una formació que es complementa amb les pràctiques o formació en centres de treball.

Un cop finalitzats els estudis, el títol de grau mitjà en CAI permet accedir, entre d’altres, a un grau superior de formació professional o al Batxillerat, així com al món laboral. En cas d’incorporar-se al mercat de treball, l’alumnat titulat podrà exercir com a tècnic/a auxiliar en l’àmbit d’atenció primària o domiciliària, en salut mental i en infermeria.

L’anunci s’ha donat a conèixer a pocs dies de la celebració de la Jornada de Portes Obertes de l’Institut Vallvera, que tindrà lloc el dijous, 30 de març, a les 19h, i permetrà als joves i famílies interessades conèixer el centre i el seu funcionament. El centre ofereix estudis postobligatoris de grau bàsic (Serveis administratius), mitjà (Gestió administrativa, Atenció a les persones en situació de dependència) i superior (Administració i finances, Animació sociocultural i turística, Educació infantil i Integració social). A aquesta oferta de cicles formatius de la família administrativa i de serveis, doncs, s’hi afegeix un nou àmbit, el sanitari, amb una gran perspectiva de futur a l’àrea metropolitana de Girona i especialment al municipi de Salt.

Més informació